Badendyck overtar Costume

Bonnier Media satser på den sterke moteprofilen Hege Aurelie Badendyck (36) når Vanessa Rudjord nå forlater Costume.

 - Hege har alt som skal til for å ta dette viktige brandet videre, sier forlagsdirektør Gry Bjørhovde. Badendyck har vært en del av Costume-teamet i sju år, først som motejournalist, deretter som moteredaktør, og har vært en markant og tydelig skikkelse i redaksjonen bak Norges største motemagasin.

- Kontinuitet er selvsagt en fordel, men Hege ble valgt rett og slett fordi hun var den klart beste kandidaten med mange spennende tanker om hvordan Costume kan løftes videre, både på print og digitalt, sier Bjørhovde. - At hun kjenner produktet så godt som hun gjør, er sånn sett kun en bonus. 

Hege Aurelie Badendyck har akademisk bakgrunn med studier i sosialantropologi, religionshistorie og Nord-Amerika-kunnskap fra UiO. Men mote har vært en glødende interesse gjennom hele livet. - Jeg har vokst opp med mote og kunst, og har alltid vært opptatt av estetikken i mote, sier Badendyck. - For meg er mote en viktig uttrykksform, men for all del: Mote er først og fremst veldig gøy og spennende!

Det er ikke bare i Norge at Hege Aurelie Badendyck er et kjent navn i bransjen, også utenlandsk motepresse har merket seg oslojenta. Før høstens moteuker i fjor kom hun på Vogues liste ”Street-style stars to watch”, og har en rekke ganger blitt fanget opp av linsene til fotografer fra både Harper’s Bazaar, W Magazine og Style.com. Nå gleder hun seg stort til å ta over sjefredaktørstolen i Norges største motemagasin. 

- Jeg har et enormt engasjement for dette magasinet, og har - sammen med resten av den proffe gjengen i redaksjonen - store ambisjoner om å løfte brandet videre. Vi skal fortsatt lage Norges beste og viktigste motebladet, men skal videreutvikle Costume-universet slik at vi alltid treffer målgruppen der de til enhver tid befinner seg, enten det er i sofakroken en søndag formiddag hvor de koser seg med printutgaven eller de sitter på trikken med mobilen på vei til jobb. Jeg er sikker på at potensialet vårt er kjempestort, og gleder meg virkelig til å ta fatt på denne spennende oppgaven.


Kontaktinformasjon:
Hege Aurelie Badendyck: 959 46 079
Gry Bjørhovde: 488 92 163